Radno vrijeme i cijena sata jahanja

Radno vrijeme i cijena sata jahanja

Koji puta pišem kao da se obraćam ženskom dijelu pučanstva ... to je stoga što većinom ... i to veeelikom ... jašu žene.

Ajmo sada na sate i cijenu. Da bi naučili dobro i sigurno jahati na brzim konjima morate dati i sebi i meni šansu da to postignemo. Uz uobičajene tjelesne predispozicije svatko može naučiti jahati ... čak i slijepe osobe ... čak i osobe u paničnom strahu ... čak i osobe starije od 60g.. Jedini uvijet je da odvojite minimalno 2x tjedno ... bolje 3x tjedno vremena za redovito učenje jahanja. I da istrajete dok ne naučite.

Da bi naučili jahati potrebno je do 40 sati vježbanja. Do sada se još nije pojavila osoba koja nije naučila dobro jahati uz uvjet da nije prestajala redovito dolaziti. Na žalost pojavile su se osobe koje su zbrisale. Ali one su velikom većinom ako ne i isključivo dolazile iz redova drugog ešalona. To su jahači koji su došli preko preporuke nekoga tko već jaše kod mene. Vjerojatno ljudi pomisle ... ako možeš ti sigurno mogu i ja. Ali koji puta se pokaže da baš i nije tako. Sa cca 40 sati jahanja moći ćete ponoviti jahanje sa bilo kojeg našeg filmića o jahanju ... i to 99% vas koji čitaju ovaj članak ... neki i puno prije. Sat škole i sat rekreativnog jahanja koštaju jednako ... 100 kn/h. Sat u manježu traje 30 min ... sat jahanja po prirodi traje 45 min. Kada jašemo po prirodi minimalno trajanje jahanja je 3h. Skužili smo da je 2h premalo. Bez redovitog pohađanja škole jahanja nema dobrih jahača ... znam ... probao sam. Da bi vas namamio da jašete barem 2x tjedno smislio sam foru G6. Nakon svakih 10h redovitog jahanja dobiješ 2 besplatna sata jahanja. Nije to zato jer sam dobra srca ... što jesam ... već ... jer sam ego manijak i ubija me kada netko iz moje škole jahanja ne jaše dobro ... i trebalo mi je neko sredstvo pomoću kojeg ću neredovitim tečajcima navući kiseli smješak na lice. U stilu ... nisi mogla doći na jahanje jer si imala sat joge ????

... hmmmm ... zanimljivo ... to će te koštati 2 besplatna sata. :)) Nakon što naučiš galopirati po prirodi imaš pravo na kupnju bloka od 10 sati za 900 kn. Ako jašeš dan za danom (po prirodi, min 3h) imaš jedan besplatni sat. Imali smo prije i po sat gratis ako prestaneš pušiti ili smršaviš 5 kg nakon što sam te izvagao ... ali se to skoro nikada nije koristilo ... ne znam ... možda i zato jer se trebalo izvagati u donjem rublju ... kako bilo da bilo ... to ukidam. Jedite koliko hoćete :) ... ali se nemojte meni kasnije žaliti ako i uz dobru tehniku jahanja blebnete sa konja ... jer teže je jahati sa masom koja te zanosi. Ako imaš hrpu klinčadije i svi jašu istovremeno po prirodi ... smislit ćemo nešto ... obično 10% popusta počevši od drugog klinca ... iako ... ubija me matematika obračuna takvih satova. Ipak sam ja samo jedan obični konjušar.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok